- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2010. augusztus 4., szerda

Black Prophecy interjú

Az mmosanctuary.com-nak sikerült interjút készítenie Christian Schuett-tel a gamigo-tól, amelyben kiderül, miért is más a BP mint a többi MMO.


Mi volt a Black Prophecy készítésének az alapja? Volt mögötte egy már használt cím vagy teljesen egyedi az ötlet?

A Black Prophecy-t teljes egészében a semmiből készítették. Eredetileg singe player-es játék lett volna, s Michael Marrack hozta létre a mögötte álló sötét és mély univerzumot. A későbbiekben dőlt el hogy a BP egy MMO lesz, azért, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki belőle.


A játékot a Reakktor 2006 óta fejleszti. Történt azóta valamilyen nagyobb változtatás hogy a játék lépést tartson az idővel?

Attól eltekintve, hogy az egyjátékos formátumot MMO-ra cserélték, semmi sem változott. Amikor a gamigo mint kiadó felkarolta a projectet, néhány ötletünket - mint a crafting – beemeltük, hogy gazdagabb legyen a játékélmény. Azonban a fejlesztők is mindig bombáznak minket legújabb ötleteikkel hogy lépést tartsanak a haladó technológiával.


Reakktor és gamigo Németországban székel. Van terv nem-európai szerverek felállítására is?

Gamigo tulajdonában van a játék forgalmazásának a joga az egész világon. Szeretnénk Észak-Amerikai és Ázsiai stb. szervereket is felállítani majd; de ezek még nincsenek kőbe vésve.


Sok felhasználó keresett és keres párhuzamot a Black Prophecy és az EVE Online között. Van ezeknek a spekulációknak alapja?

Mivel mindkét játék az űrben játszódik, így nem csoda, hogy megpróbálják összehasonlítani a kettőt. Azonban a két program több eltérést mutat, mint hasonlóságot: míg az EVE a klasszikus point’n’click módszert követi skillekkel és hasonlókkal, addig a BP egy gyors tempójú űrszimulátor, ahol a skillek helyett saját képességeid határozzák a játékot. A skillek csupán a számodra elérhető technológiákat befolyásolják.


Szerinted a klasszikus point’n’click MMO-khoz szokott közönség mennyire tud majd hozzászokni a BP-hez?

Ez csakis tőlük függ, hogy mennyire niytottak az újdonságokra. Azonban ha valaki szereti az FPS-eket, akko a BP-t ki kell próbálnia.


Jelenleg a Black Prophecy „free2play” (ingyenesen játszható). Tudnál valamit mondani az üzletmodelletekről? Lesznek prémium dolgok, amiket csak pénzért lehet majd elérni?

A BP teljesen játszható és élvezhető beleölt pénz nélkül is. Akinek megvan rá az ideje, az bármit elérhet teljesen ingyen. Azonban ha kevés az ember ideje, ám mégse akar lemaradni, akkor vehet booster-eket és hasonlóakat, amelyek lecsökkentik a fejlődéshez szükséges időt. Ezen kívül csupán a hajó külsejét befolyásoló tárgyak kerülnek majd valódi pénzbe.


A Black Prophecy grafikája a képek alapján lenyűgöző! Teljesen házikészítésű a grafikus motor, vagy egy 3. féltől vettétek?

A játék a Gamebryo motort használja, amely olyan játékokban volt jelen, mint az Oblivion vagy a Fallout 3. Ezen motor alapjait használtuk fel és igazítottuk a BP igényeihez.



A játékosok speciális manővereket is csinálhatnak a honlapotok szerint. Ezek teljesen automatikusak, vagy be lehet majd folyásolni az egérrel és billentyűzettel?

Kicsit mindkettő. A különböző manővereket billentyűkombinációkkal lehet majd elérni (pl. fel-le-jobbra-ballra). Az, hogy mennyire szofisztikált a manőver, a „Taktika” skillektől függ. Azonban a játékosok feladata lesz, hogy a kombinációkra rájöjjenek, így mindig lesz egy kis verseny.



A klánoknak lesz lehetőségük saját bázist építeni. Ehhez sok erőforrás kell majd, vagy a kisebb klánok is megengedhetik majd maguknak ezt a „luxust”?

Minden klán kap egy bázist megalakulásakor. Azonban meglehet hogy egy különleges küldetés keretében érhetik majd csak el. A bázist bővíteni lehet majd lakóegységekkel, hajógyárakkal stb., s ezekhez természetesen már több erőforrás és kredit kell majd.


Hogyan fogjátok szemléltetni a fejlődést? Lesznek szintek, kasztok, vagy a játékos teljesen szabad lesz abban, hogy eldöntse, hova kívánja helyezni a pontjait?

A BP-ben az XP-t ellenséges hajók lelövéséért kapod. Egy adott számú XP után szintet lépsz. Minden szint egy adott számú skillpontot ad, amelyez te szabhatsz személyre. A szintek azt fogják majd befolyásolni, hogy milyen egységeket szerelhetsz fel a hajódra.


Tudnál mesélni a harcról a BP-ben? Milyen lesz a PvP?

A PvP-nek nagy szerep jutott a Black Prophecy-ben. Többféle PvP is elérhető lesz majd a küldetéseken, ám szabad PvP is lesz. A klán-PvP külön szektorokban fog játszódni, a nyílt PvP pedig akárhol, lehetővé téve hogy bármikor csatlakozzunk ill. elhagyjuk a harcot.
Lesznke speciális PvP-k, amelyek során ha elvállalsz egy feladatot, akkor az ellenséges csapatnál megjelenik elfogadható küldetés formájában, hogy pusztítsanak el titeket.

Nincsenek megjegyzések: