- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2008. október 25., szombat

EVE-online vélemény



Az EVE-online egy, a CCP gondozásában készült online játék. Sokan MMORPG-nek mondják (ilyen pl.: a WoW), ám ők magukat MMOG-nek (Multi Media Online Game) tartják. A szó, hogy EVE két dolgot jelent: 1. Éva, az első nő, és az első, ki bűnbe esett. 2. Hajnal.

Ami elsőre feltűnik az embernek, hogy ez bizony az űrben játszódik. Na, miután megtettük ezt a nagy felfedezést, tudnunk kell pár dolgot róla. Először is ez egy point’n’click játék (ha jól tudom, így hívják az ilyeneket), vagyis ahova kattintasz, oda megy. Ebben az esetben csak arra megy, a sebességet alul tudod beállítani. Gombokra csak néhány gyorsbillentyűnél van szükséget, de anélkül is tökéletesen boldogulsz csakis az egérre támaszkodva.

Lássunk egy kis értékelést:


Grafika

Az EVE-nek hála a CCP immáron több díjat is magáénak tudhat. Ami nem is csoda, ha megnézzük, micsoda vizuális orgazmust nyújt a játék. Több offline game is példát vehetne róluk. A csillagok, a bolygók szépek, a hajók hihetetlenek. De a legjobb az mindenképpen a háttér. Anno, amikor játszottam, simán el voltam úgy, hogy bányásztam, néha dumáltam, de közben mindig a messzeséget néztem. Gyönyörű. Néha rákattintottam egy-egy hajóra, és akkor azt néztem. Nem lehet megunni. A robbanások, az effektek gyönyörűek, a lézerek, torpedók mind első osztályúak. A formatervezés hihetetlen, egyedi.


Zene

Folyamatosan szóló, csodaszép űropera. Minden típusú játékos megtalálja benne azt, amit akar, és a Jukebox-nál be is állíthatja magának. A játék nélkül is élvezetes a zene. Kivéve iskolában, amikor ülsz és a zene hatására még inkább hazavágysz, a kis Feroxodba, vagy Covetorodba. A hanghatások nagyon jóra sikeredtek, a különböző tárgyak hangjai közelről tisztán kivehetőek. Semmi idegesítő, felesleges hang.


Játékélmény

Két évvel ezelőtt játszottam az EVE-el legelőször. Akkor sajnos abba kellett hagynom, mivel gyűjteni kezdtem egy új gépre. Majd kb. fél évvel ezelőtt toltam megint, ám ezúttal is le kellett állnom, tanulmányi okok miatt (érettségi). Nehogy azt higgye valaki, hogy könnyű az EVE-től elszakadni. Sőt, még el sem szakadtam. Alig várom már, hogy letegyem azt az érettségit, legyen egy laptopom (adja az ég), és esténként legalább egy pár órát játszhassak vele. Hihetetlen jó élmény az EVE! Kiváló történettel rendelkezik, melybe nyugodtan beleélheti magát az ember, ha akarja. Ha nem, akkor is nagy élményt jelent! Egész egyszerűen hihetetlen. Számos MMO-t próbáltam ki, melyeket mindenki dicsért. De semmi. Az EVE pótolhatatlan. Itt aztán tényleg megtalálod a hozzád illő szakmát: lehetsz bányász, szállító, építő, feldolgozó, fosztogató, tolvaj, kutató (még ebben is van pénz), kalóz, cégvezető, stb., stb. Egyszóval tényleg bármi! Még a bányászat sem válik unalmassá. Mindenki maximális biztonságú szektorokban kezd Veldspar-ral, majd továbbhalad, míg nem kalózoktól és ellenségektől hemzsegő szektorokba bányászza az univerzum legritkább érceit, miközben egy egész hadsereg vigyáz rá.



Egyedül is el lehet tengődni, bár így ne számíts nagy vagyonra gyorsan. Itt fő a csapatmunka. Lehet ez egy egyszerű party, ami majd később egy vállalattá növi ki magát.

Hihetetlenül növeli az élményt, hogy (mivel EVE világában a cégek kezében van majdnem minden) a játékosok irányítják a politikát. Vegyük pl.: az ASCN összeomlását. A BoB terjeszkedését. Új birodalmak épülnek ki, régiek buknak el, vagy születnek újjá erősebben, mint valaha.

Karakterfejlődéshez nem kell mindig online lenni: beállítod, hogy mit tanuljon a karaktered, és még akkor is fejlődik, ha éppen nem vagy fent.

Az univerzum hatalmas, több száz rendszer, egy rendszeren belül több bolygó, hold, bányásztelep, stb.

Az előnyök között mindenképpen meg kell említenem a rettentően sokféle hajót, melyek mind-mind egy bizonyos munkakör köré csoportosulnak.


Ami rossz

Az ember ennyi dicsérő szó után azt hinné, hogy nincs itt semmi rossz. Pedig van egy-két bibi.

A durván 20-30.000 Ft-ot sokallom egy évre, többek között ezért is szüneteltetem: az érettségi mellett nem tudok annyit játszani vele, hogy megérje. De persze amint lesz alkalmam és időm (valamint több pénzem), azonnal újrakezdem.

Sok embert elriaszt, hogy néha bunkók az emberek, ez azonban nem a játék hibája; mindenhol vannak ilyenek. Továbbá egyeseket zavarhat, hogy „csak” 500.000 előfizető van, ami ugye egy WoW-hoz képest nagyon kevés. Ebből adódik az is, hogy nagyon az alján vagy mindennek eleinte, és csak hosszú idő múlva tudsz elérni nagy dolgokat. De persze nem muszáj nagy dolgokra törekedni mindig.



Grafika: 96/100

Zene: 96/100

Játékélmény: 98/100

Összesen: 97

Minimum System Requirements:
OS: Windows® System 2000 SP2 /XP
CPU: Intel Pentium® III 800 MHz or AMD Athlon 800 MHz
RAM: 512 MB or more
HD space: 6.0 GB
Network: 56k modem or better Internet connection
Video: 32 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting such as NVIDIA® GeForce 2 class card or above
Drivers: DirectX® 9.0c (included) and latest video drivers

Recommended system configuration for running EVE-Online
OS: Windows® System 2000 SP2 / XP
CPU: Intel Pentium® IV 1.5 GHz or AMD XP 1500+ MHz
RAM: 1024 MB
HD space: 6.0 GB
Video: 128 MB GeForce 6200 class card or higher
Network: Broadband Internet connection
Drivers: DirectX® 9.0c (included) and latest video drivers

Nincsenek megjegyzések: