- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2008. október 12., vasárnap

Spaceforce: Rouge Universe vélemény

„Tévedni emberi dolog” – tartja a mondás. Hát én tévedtem. Nagyot. De nem akarom lelőni a poént, inkább olvassátok tovább…

Bizony, kevés játék van, amely csalódást tud okozni. Pedig nem (mindig) teszem túl magasra a mércét. A Spaceforce: Rouge Universe azonban simán átment alatta. Nem felette, alatta. Hogy miért? Majd meglátjátok. Mindenesetre, horvát szomszédaink szárnypróbálgatása eléggé felemásra sikerült (ezt a szót rendkívül gyakran fogom most használni).


Grafika

Felemás. Rég vártak az emberek egy olyan játékra, amely nem a „megszokott”, realisztikus látványvilágot nyújtja, hanem amilyennek legszebb, legvadabb álmaikban látták az űrt. Nos, a Spaceforce: Rouge Universe (innentől csak Spaceforce 2) elhozta ezt a látványvilágot: mintha egy gyönyörű festményt néznénk, annyira szép. Egy valóra vált mesevilág. Néhol. Ugyanis van, ahol már annyira ultra-reálisra akarták csinálni, hogy túllőttek a célon. Néhol pedig még azt sem, pl. egyes bolygóknál, vagy rögtön az elején, a Holdnál. A csillagokról már nem is merek mesélni. A lézereknél pedig majdnem hátast dobtam: mióta jön a lézer az ágyú mögül? Könyörgöm! Mintha egy másik hajó lenne mögöttünk, és az lőne!

Mindenesetre előnye a játéknak, hogy részletesen vannak kidolgozva a textúrák, és hogy nem kell erős gép hozzá: a minimumnál megjelölt alatt is fut, ráadásul a minimum grafika gyakorlatilag semmiben sem különbözik a maximumtól. A hajók formája….khmm….. szóval, van, ami egész jó. De hogy mióta lehet F-14-esekkel az űrben repülni, azt nem tudom.


Zene

Gondolkodtam, hogy inkább üresen hagyom ezt, mivel a játék ezen része annyira rossz, hogy nem is érdemelné meg, hogy időt szakítsak a legépelésére. De mindegy.

Iszonyatosan rosszak a hangok! Rögtön az elején, a teljesen béna hangú narrátor elmondja, hogy „és akkor eszedbe jutnak apád utolsó szavai:” – és itt az ürge halál komolyan ráércesít a hangjára: „védd meg a testvéredet, óh, fiam!” Ennél nem hallottam még rosszabb narrátor hangot! Pedig volt részem hallani egyet-kettőt. Ezen kívül még gyakran találkozunk majd nemcsak béna hangú, de béna szövegű jelenetekkel. Olyan nincs, hogy nincs egy nyomorult normális hangú ember!

A zene elmegy, de ennél többre nem képes. A többi hang azonban már igen. Képesek voltak a plafonig tolni az agyvizemet. Borzalmas! Szörnyű! Nem is tudtam, hogy léteznek ilyen hangok! De bánom, hogy megtudtam!

Javaslom, hogy ha játszani kezdesz a Spaceforce 2-vel, akkor kapcsold le benne a hangot, és inkább hallgasd a híreket.

Játékélmény

A Spaceforce 2 szabad játékmenetet ígért. Nos, a történetorientált rész mellé kapunk egy másik módot, ahol választhatunk saját fajt, és valóban szabadon csinálhatunk bármit. Jó kapcsolatokat építhetünk ki fajokkal, 4 fős „flottácskát” szervezhetünk, kereskedhetünk, kalózkodhatunk. Mégis valahogyan én azt éreztem, hogy nekem nem eléggé szabad a játék.

A lista

Na, ez hosszú lesz. Mi a rossz a játékban? Néhol, ahogyan már mondtam, túl jóra próbálták megcsinálni a grafikát, és átment rosszba. Világító ködök? Na ne röhögtessenek! A Zene iszonyatosan rossz! A történetet szerintem egy 5 éves írta. Nincs tutorial, és ha valahol, akkor az itt nagyon hiányzik. Órák, sőt, napok kemény próbálgatásai után is találsz majd valami újat a billentyűzeten.

Az űr túl üres. Egy vagy két állomás szektoronként, egymástól bolygónyi távolságra? És hány hajó van? Hat vagy hét az egész naprendszerben? Néhol meg teli van fölöslegesen elszórt tárgyakkal!

Teljesen értelmezhetetlen a gazdasági és védelmi rendszer. Hogyan tud egy rakat kalóz bejutni a Naprendszerbe , mikor a világ legjobb serege őrti azt?!

A dokkolásnál a videótól már a hajamat téptem, annyira elegem lett belőle.

46 szektor 10 fajnak nem túl sok, ahogyan a 14 irányítható hajó sem! 2007-van emberek! Ennél többre vagyunk már képesek! A mobilomon jobb játék van!

Hiába van megáldva gyönyörű grafikával, ez még nem elég.



Grafika: 84/100

Zene: 34/100

Játékélmény: 48/100

Összesen: 55

Hogy is van a mondás? „Sokat akart a szarka…..

Nincsenek megjegyzések: