- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2008. október 11., szombat

X-Univerzum: Történet

Hogyha azt mondja nektek valaki, hogy egy jövőben játszódó játék történelme, akkor sokan biztosan arra gondoltok, hogy "ja, valamikor 2020-ban volt valami, aztán...". Itt nem! Itt a történelmi szál vissszanyúlik egészen 5000000000 évet a múltba, amikor az Ősök megszülettek. Létrehozták saját közösségüket, majd egy veszedelmes háborút vívtak a Kívülállókkal, egy, az univerzumon kívüli fajjal. 1000000000 évvel ezelőtt elkezdték építeni az ugrókapukat (tehát a játékban használt ugrókapuk is ilyen idősek), s hamarosan felveszik az Ősők közé az első teljesen mechanikus lényekes, a Sohnent. Feltérképezik a Galaxist, azonban a Földet valamilyen okból kihagyják. 50000 évvel ezelőtt hajók landolnak a Boronok bolygóján. A benszülöttek felfedezik őket, s tudásra, ismeretekre tesznek szert. Az idegenek lesznek a Segítők.

Idáig tartott a múlt; a történet a Földön folytatódik. Áttörések kezdődnek az antigravitáció és az ugrókapu-elmélet terén 1992-től (természetesen több apró lépésben). Ezzel egyidőben a japán gazdaság zuhanni kezd, s 2007-ben eléri legmélyebb pontját. 2011-re helyreáll, annyira, hogy 2022-re az angol mellett a japán lesz a leghasználtabb nyelv, s egy japán egyetemista jön rá az ugrókapuk használatára. Hamarosan kísérletek kezdődnek, s egy kaput indítanak az Alpha Centauri felé, közben több ugrást is végeznek. Az út alatt a kapu véletlenül rácstlakozik az Ősök kapuira. Az emberek észreveszik, hogy véletlenszerűen több kapura is csatlakozik. Az Ősök átkonfigurálják kapuikat, hogy csak élettelen területeket érhessen el az emberiség. Nem számoltak az emberiséggel, s később rettentően veszélyesnek, és veszélyesen intelligensnek találnak minket. A Földön béke van, s a sok szonda után tudósokat küldenek feltérképezni az új rendszereket a Winterblossom fedélzetén.

Visszatérve jelentik, hogy több tucat idegen kapu van, ám intelligens életet nem találtak. Megépül az USC, a Föld Flottája, s létrehozzák a Terraformálókat; gépek által irányított hajók, amik lakhatóvá teszik a bolygókat. 2066-ben elindul az első terraformáló flotta, s 3 évente újakat küldenek. Később reprodukáló Terraformálókat is küldenek, 2099-ben abbahagyják a terraformálást az emberek, azonban nem minden Terraformálót lehet elérni. 2115 a maradék Terraformálónak küldött software fejlesztést rosszul értelmeznek, s a Földet akarják megtámadni. 2145-ben 6 Terraformáló lakhatóvá akarja tenni Naprendszer belső bolygóit, elpusztítva ezáltal az embereket. 2146-ra a Terraformáló Háború kimeríti a Földet és elpusztítja legtöbb kolóniáját. Nathan R. Gunnenak sikerül átcsalnia az ellenséges flottát a Föld kapuján, s felrobbantják azt maguk után, elzárva a Terraformálókat és magukat is a Földtől. Az Ősök, kiknek tervét már másodszorra zavarja meg az emberiség, újra megváltoztatják a kapurendszert, s csak azok a fajok maradnak bent ebben a zárt tömbben, amelyek már találkoztak a Terraformálókkal (ettől fogva Xenonok). Így jön létre az X-Univerzum. A Földön évszázadokig nem lesz űrutazás, és nem tervezik új kapuk építését. A Teladi anyabolygó, Ianamus Zura, és az egyik legnagyobb kolóniájuk így válnak szét. 2170-re már nyilvánvaló, hogy a Földre nem lehet visszatérni, ezért kitörliok a történelemkönyvekből. Sokan nem értenek egyet ezzel a döntéssel. Ekkor kezdődik az Argonok (az elszigetelt emberek) időszámítása. 2184-ben (földi idő) felfedezik az emberi életre is alkalmas Sonra-4-et, a későbbi Argon Primet.



Innentől a történelem szerteágazik az összes faj történelmére. További info az argonopedia oldalán.

Nincsenek megjegyzések: