- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2009. július 2., csütörtök

Üdvözlök minden új X-est!


&









Röviden: billentyűparancsok, hajóméretek (nem az összes), térképek, reputáció, elveszett hajók


Régi álmom vált valóra, amikor a PC Guru teljes játékként adta ki az X3: Reunion-t, hiszen így több hazánkfia (és lánya) is megismerkedhet ennek az alulreprezentált műfajnak a kiemelkedő darabjával. Ennek örömére – no meg unalmamban – készítettem ezt a kis segédanyagot az új játékosoknak.

Először is, ha még nem játszottal a sorozat egyik részével sem, akkor merőben új élményben lesz részed. Ez nem Freelancer (gy.k. másik híres szimulátor) s nem Gears of War, hanem valami sokkal mélyebb, összetettebb. Nem fogod fél óra alatt megismerni a játékot – a sok szektort, hajót, upgradet (tuningoktól a fegyverekig), állomást, árut, fajt, lehetőséget stb. Ehhez több idő kell – ez még a Freelancer-eseknek is szól! Amennyiben tényleg érdekel a játék, adj neki 1 órát – NAPONTA! Itt nincs előre megszabott játékidő – én már a megjelenés óta játszom egyhuzamban, azaz nem újra- és újrakezdve. Ezt pipálja le más játék (ami nem MMO!). De nézzük csak sorjában!

Ha a sztori akarsz játszani, akkor bukott ember vagy (ill. a játék bukott). Ugyan a háttértörténet és az epizód mondandója nagyszerű, a tálalás már nem annyira. Az Egosoft nagy hibája, hogy nem tud mesélni. Úgyhogy az (a mesélés módja) szinte biztos csalódás lesz. Azonban a nagyszerű háttértörténetet megtekintheted itt. Mellesleg a történetet nem kell követned, ott is hagyhatod az elején vagy bármikor, nincs időkorlát vagy ilyesmi (max az, hogy pl. az elsőben Home of Light-ba kell bemenned, s ha belépsz a szektorba, akkor automatikusan elindul a küldetés).

Ezen kívül minden más lehetőségre pozitívumot tudok mondani: ha csak úgy lövöldözni szeretnél, megkeresed Pirate Alley-t (LooManckStrat’s Legacy, Mi Ton’s Refuge, Moo-Kye’s Revenge), és megpróbálod túlélni.

Ha kereskedni akarsz, keresel egy gyárat, ahol Energy Cell-eket (Ecell) lehet venni (térkép, rámész az állomásra. Enter, Station Details, Enter, Resources), s keresel egy Solar Power Plant-ot, ahol olcsóbban adják az Ecelleket. Megveszed, elviszed, eladod. Mindenki ilyen kicsiben kezdte. A gyárak építését felesleges ecsetelnem, mivel mire odáig eljutsz, addigra biztos megkedvelted a játékot, és az SG fórumon rákérdesz úgyis :) .


Kalózkodást és felderítést nem kell magyaráznom, esetleg annyit, hogy a magára hagyott hajót úgy tudod elfoglalni, hogy kilépsz űrruhába (Enter, Eject), megközelíted az üres hajót, majd Claim, miután becéloztad (Enter, Target, Claim), eldobott koténereket pedog a pajzs leeresztésével (O) tudod felvenni.

Néhány fontosabb dolog:

Az elején nem lesz semmi a térképeden. Ahhoz, hogy megtalálj egy kaput, a legkönnyebb, ha a térképen megnézed, merre mennek a hajók.


Állomásokban a Station menüben találod a Bulletin Board-ot (BBS), ahol az érdekes (előre megírt) cikkeken kívül küldetéseket találhatsz, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek számodra eleinte.


Fontos (sokan elfelejtik), hogy Cargo Life Support System kell az emberek szállításához, hacsak nem TP hajód van.


Másik, hogy az áruknak mérete is van. Logikusan S (kicsi), M (közepes) L (nagy) XL (nagyon nagy). Egy XL-es árut nem fogsz tudni bepréselni egy kis Buster-be (kezdő hajó).


Menteni csak állomásokon tudsz, vagy a Goner Temple-ban (Cloudbase South-West) vett Salvage Insurance felhasználásával az űrben.


Minden fajnál fontos a reputáció. Minél jobb a viszonyod a fajjal, annál inkább befogadnak az állomásaikra, jobb hajókat és árukat vehetsz jobb áron stb. Egy bizonyos negatív szint után megtámadnak az adott faj hajói.


Fegyverek: több változata is van, görög betűkkel jelölve. Minél később van a betű az ABC-ben, annál erősebb, drágább és energiaigényesebb a fegyver. Nem lehet minden hajóra minden fegyvert feltenni!


Állomásokra kommunikáció © után 30-al dokkolj a zöld körhöz.


Minden faj hajója más-más téren jobb. Pl. a Splitek gyorsak, de a pajzsuk gyenge, míg Teladiknak nagy a pajzsuk, de lassúak. Személy szerint a legjobb az Argon Nova Raider.


Ha megtámadsz egy hajót lakott (azaz nem kalóz/unknown) szektorban, és a szektor az érintett fajjal baráti viszonyban áll, akkor a rendvédelmiek azonnal ellened mennek.


Nos, ha eddig elolvastad, akkor feltétezem, hogy érdekel a játék. Bármilyen kérdésed van, keress nyugodtan az SG-n Vitez név alatt (bár ha már regisztráltál, akkor ott a fórum :D ), vagy regisztrálj a www.x3reunion.com-on – nagyszerű, segítőkész játékosok vannak ott, némelyik még nálam is régebb óta játszik, s persze a fejlesztők és moderátorok mindig készen állnak a segítségre (sokat fórumozok, de az Egofórum mindet üti).

Remélem valamennyire hasznosnak találtad ezt a kis cikket. Adj egy esélyt a játéknak, ne kezeld ezt Mesterlövészhez hasonlóként! Higgy nekem, higgy a számoknak (átlag 8.5/10 pont), higgy a játékban. Ha ezek után se tetszik, akkor nem baj – mindenki más, mindenki mást szeret.

Nincsenek megjegyzések: