- Hírek: Jumpgate Evolution: trailer, háttérképek és egy új honlap

- Hírek: Star Ruler: félkész kiadás

- Hírek: A GamesCom legjobbja: Black Prophecy

- Hírek: Star Ruler az Impulse-on

- Hírek: X Superbox előrendelés!!!!!

- Hírek: X Superbox!!!!!

- Hírek: Sword of the Stars akció a GamersGate-en!

- Hírek: The Tomorrow War akció a GamersGate-en!

- Hírek: Star Ruler akció a GamersGate-en!

- Hírek: EVE Online: 274000 forintnyi PLEX pusztulása

- Hírek: Legyen a Black Prophecy a böngésződ!

- Hírek: Black Prophecy a GamesCom-on

- Hírek: Shattered Origins: Campaign Preview Trailer

- Hírek: Black Prophecy interjú

- Hírek: Black Prophecy: Crafting

- Hírek: Star Ruler

- Hírek: Infinity: The Quest For Earth Tech Demo

- Hírek: Black Prophecy: A második hullám

- Hírek: Jumpgate Evolution: "Nincs eltörölve!"

- Hírek: Ingyenes E-Book az EVE-ről

- Hírek: EVE a GamesCon-on

- Hírek: Paradox akció a GamersGate-en! Trailer

- Hírek: Jumpgate Evolution: kérdések és válaszok

- Hírek: Sword of the Stars II - "Teaser" Trailer

- Hírek: SpaceSimTweet

- Hírek: Starpoint Gemini - Játékmenet Trailer

- Hírek: EVE Online a mobilodon?

- Hírek: Aquanox és Aquanox 2 olcsón!

- Hírek: Independence War 2 a GOG-n

- Hírek: Black Prophecy: betekintő és elismerés

- Hírek: Evochron Mercenary

- Hírek: GamersGate akció

- Hírek: Holiday!

- Hírek: E3: Jumpgate Evolution - Octavius Trailer

- Hírek: E3: Black Prophecy

- Hírek: Black Prophecy E3 trailer

- Hírek: Moon DVD

- Hírek: Ismét itt!

Kereső

2009. július 1., szerda

Filmkritika: Jégkorszak 3, avagy Jurassic Park gyerekeknek


Egyesek még emlékezhetnek, hogy néha-néha véleményezünk 1-2 új filmet (pl. X-akták II). Nos, ezúttal egy csodás családi csemegével csábítunk csórókám (alliteráció FTW).

A Jégkorszak (a film, nem a korszak) anno hatalmas sikert aratott, nem kis részben az aranyos kardfogú mókus, Scrat végett – no meg ott volt az a mamut, a lajhár meg valami macska. A 2. rész is jó volt – nem jobb, mint az 1., de jó. Általában a 3. rész szokott mindenből rossz lenni. Igaz, reménykedtem, hogy itt kivétel lesz, hiszen az első trailereken nagyon sokat nevettem (amikor meg akarta fejni a bikát XD). Nos, itt….ájjjjjjj… nem is tudom. Oké, a háttéranyag(a a film megnézésének): 4-en néztük, köztük Gyikusszal, valamint 2 baráttal, akik még nem látták egyik részt sem. És szerény véleményem szerint itt jött is egy probléma: a harmadik epizód nem igen mutatja be a szereplőket.

Mani csak úgy van, Eli a csaja (felesége), jön a baba, Sid egy baaaaaaalllll….. szóval béna lajhár, Diego öregszik, az a két oposszum vagy mi pedig „hogy került oda” – gondolhatja az egyszeri néző. Az, hogy ők egy csorda, kissé későn derül ki, az pedig, hogy ki kinek kije, szerintem nem egészen tiszta. Voltak olyan poénok, amin én szakadtam a nevetéstől (a mögöttem levő gyerkőcök pedig „vihi anyu láttad de nem igazi vihi”), míg ők hárman csak néztek – egyik legjobb példa erre a végén a klasszikus jelenet, amikor Scrat el akarja rejteni a mogyorót (itt kissé máshogy megy majd), erre a föld megrepedezik. Én már tudtam, mi jön, előre nevettem, ők pedig csak utólag, s nem is annyira. Oké, oké, elismerem, minden folytatásban van ilyen, és különbséget kell tenni aközött, hogy valami abszolute nem érthető az új nézőnek, vagy utólag már felfogja. Nos, ebben – mint mondtam – van mindkettő…kivéve Scrat jelenetei, amik mindig mindenkinek érthetőek (már amennyi értelem van bennük).

A történetet tudjátok, Sid a föld alatti dínóvilágban van, és ki kell hozni. Nos, ennyi volt a sztori. 1-2 sidequest, képek a film 2 főjelenetéből (csorda és Sid), és ennyi. Próbálták emocionálissá tenni a dolgot néhol, de nem ment, nem hatott meg – és ez nem azért van, mert lassan 20 vagyok. A mai napig sírok az 1. rész végén, pedig tudom, mi lesz. Ez a film egyszerűen nem ilyen.

No de akkor milyen? 3D-s! Bizony, a készítők a mostani trendet követve 3D-ben csinálták meg a filmet, ami viszont nagyon jóra sikeredett – bár ez volt az első 3D-s filmem, szerintem nagyon jól és megfontoltan használták ki a technológiát. Idézve Gyikusz (aki amúgy pénzügyileg skót): „Megérte a majdnem 2000 forintot a 3D”. Szóval ebből is látszik, hogy a 3. résznek főleg (sajnos) ez az új technológia lesz a húzóága. Pedig annyi potenciál volt a filmben. Félre ne értsetek, jó film, csak nem annyira, mint az előzőek. Egyszer megéri megnézni, elvinni rá a barátnőd, nagypapit/mamit, a kis porontyot, de többször nem nagyon (ellenben az Star Trek XI-el, amit egymásután 4-szer néztem meg).

Jobb-e, mint a:

- Légy a Holdon? Igen!

- Monsters VS Aliens? Igen!

- Jégkorszak 1 vagy 2? Nem.


Ja, és Scrat becsajozik :)

Nincsenek megjegyzések: